Evelyne Salden

Na het afronden van een HBO-opleiding op het gebied van landschap en milieu in 1995 en daarop volgend 10 werkzame jaren in de milieubranche, ben ik in 2005 de sportwereld ingedoken. Na ruim een jaar van opleidingen (AALO) gaf ik allerlei groepslessen; spinning, aerobics en diverse Les Mills programma's. Vanaf het moment dat ik met de privélessen ben begonnen, ben ik steeds meer in de begeleiding gedoken van mensen en hun bewegingsprocessen. In samenwerking met een fysiotherapeut of een osteopaat kan ik een bijdrage leveren om je weer te laten bewegen zoals jij dat wil.

 

In 2009 kwam ik in contact met de Pilates-methode. Sindsdien heb ik me steeds verder bekwaamd in deze methode:

2010 - 2011: Certified Teacher Mat work in the Pilates Method of Mat - Studio Zuid - Yvonne Schüller.

Februari 2012: nek, shoulders and spine (Franklin-method) - Eric Franklin.

2014 - 2015: Certified Teacher Apparatus work in the Pilates Method: Reformer,  Cadillac/Trapeze, High Chair - Studio Zuid - Yvonne Schüller.

Oktober 2015: Mat & small props, classical Pilates apparatus - Michael Fritzke en Ton Voogt.

April 2016: Spine & hip, schoulder & nek (Franklin-method) - Tom McCook

2017 - 2018: Certified Teacher Mat work in the Advanced Mat - Studio Zuid, Yvonne Schüller.

November 2017 Workshop: "From the soul of the foot to the core of the body" (de invloed van de voet op je Pilates oefeningen) - Marie-José Blom.

Februari 2019: " Teach and treat" (verdieping in fascie (bindweefsel); warmte, ademhaling, allignment) - Marie-José Blom.

 

Mijn interesse is steeds meer gewekt door de fascie in het lijf. De fascie blijken een 'sleutel' te zijn in het hele lijf. De term bindweefsel dekt niet helemaal de lading bij fascie, maar is een term die misschien wat begrijpelijker is als je je nooit met dit weefsel in je lijf hebt bezig gehouden ;-)

Januari 2020: Craniosacraal therapie 1 - Upledger Instituut: De fascie als systeem vanuit het craniosacrale systeem. Onderdeel zijn het sacrum (heiligbeen), diafragma, halsgebied en hoofd.

Juni 2020: Craniosacraal therapie 2 - Upledger Instituut: De fascie als systeem vanuit het craniosacrale systeem. Nadruk op het viscerocranium; met name het mond- en kaakgebied.

September 2020: Intro Somato emotional release - Upledger Instituut: De introductie naar de connectie tussen emotie en spanning in het lijf.

November 2020: Levende anatomie - Upledger Instituut: De connectie tussen organen, fascie en emotie.

Maart 2021: Somato emotional release 1 - Upledger Instituut: De connectie tussen emotie en spanning in het lijf verder verdiept.

Maart 2021: Fascia as a sensory and emotional organ - Webinar door Robert Shleip.

Mei 2021: Nervus Vagus - Upledger Instituut: verdieping in de relatie van deze belangrijke zenuw met de fascie en de invloed hiervan op ons welbevinden.

Mei 2021: Abdomen 1 - Upledger Instituut/Barrel Instituut: technieken die de fascie rondom de organen (o.a. maag, lever, darmen) beïnvloeden en zo ondersteuning kunnen bieden in het hele lijf.

November 2021: Bodyreading gegeven door Thomas Myers. Nog beter leren kijken naar de verbanden in het lichaam.

Oktober 2022: Medical Taping. Steun van tape bij het bewegen.

 

Ik ben nooit klaar met leren!


Mensen die ik blij heb mogen maken!

februari 2022

ER IS HOOP!!

7 km, zonder enige blokkade. Het was net alsof ik zweefde boven de weg. En waar ik na 3 km normaal begon te zwoegen, bleef ik maar licht lopen.... Eindelijk na een jaar hard werken. En voor een groot deel dankzij jouw hulp. Ik kan je niet genoeg bedanken.

Wilna


februari 2022

Ik heb nog nooit zo goed geskied als dit jaar! Dat was zonder jou echt niet gelukt!

Dankjewel

Meine


juni 2021

Toen Evelyne vertelde dat ze met cranio sacraal therapie begon (ontspanning van de fascie), was ik meteen nieuwsgierig en wilde ik het graag eens uitproberen. Inmiddels heb ik meerdere sessie gehad. Wat ik bijzonder vindt, is dat het de ene keer emoties losmaakt en de andere keer een spanning in het lichaam (of allebei). Het is mij inmiddels wel duidelijk dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en invloed hebben op elkaar. Ik vind het prettig hoe Evelyne deze twee dingen combineert: het beste van twee werelden. Ze luistert heel goed naar je en kijkt altijd hoe ze voor jou het beste resultaat kan krijgen. Wat ik echt heel fijn vindt, is dat ze echt gepassioneerd is over haar vak. Ze is altijd aan het leren en deelt haar kennis graag met je om jou verder te helpen. Ze geeft ook praktische tips die je thuis zelf kan toepassen. Zo heeft ze mij ooit geattendeerd op mijn houding op de fiets en telkens als ik fiets, denk ik daar aan. Hetzelfde geldt voor mijn techniek bij het hardlopen. Je snapt het al: een aanrader!

Gwyneth


maart 2021

Proficiat met het 10 jarig bestaan van eviva. Waar blijft de tijd. Ik weet nog dat je tijdens kamp (van de kinderen) vertelde over je plannen om dit op te starten en het roer privé en werk om te gooien.

Dat er zo iets moois uit voort is gekomen mag dan ook wel gezegd worden. Inmiddels neem ik ook al heel wat jaartjes deel aan de Pilates lessen en heeft het mij ook al veel positieve dingen opgeleverd. Inmiddels kan ik zelfs op goede momenten met gestrekte benen met mijn vingers de grond halen. Wie had dat ooit verwacht. De schouders worden ook steeds losser, maar zijn nog steeds een uitdaging….

Spanningen in mijn lichaam, worden mede dank zij jouw lessen verminderd.

En wat dacht je van het strakke lichaam, welke ik redelijk behoudt ondanks de 50 te zijn gepasseerd.

Dus bij deze hiervoor allemaal bedankt.

Carola


december 2020

Bedankt dat ik je dit jaar heb mogen leren kennen.

Vanaf de start heb ik me meteen op mijn plek gevoeld. En ik wil je complimenteren met je manier van werken, ook tijdens de gekke lockdown.

Ik hoop weer snel te mogen deelnemen aan je lessen.

Petra


december 2020

Dank voor je tomeloze inzet, je vertrouwen.

Bewondering heb ik voor je creativiteit én flexibiliteit.

Zie uit naar het moment dat we weer mogen "Pilatessen"!

Henriëtte


december 2020

Was fijn om weer les te hebben. Voor mijn rug heb ik elke dag wel oefeningen gedaan, maar aan de rest weinig aandacht besteed....dat merkte ik ook goed aan het einde van de les woensdag.

Ellen


oktober 2020

Je hebt me echt geïnspireerd met de basisprincipes en het klein werken in het bekken.
Inderdaad focussen op mobiliteit in plaats van kracht. Rekening houdend met mijn hoge spier tonus.
Marijke

oktober 2019

Was weer een verrijking vandaag...elke keer een stapje verder naar mezelf in mijn lijf. Nu mijn hoofd nog.

Dank voor je deskundigheid. Je bent uniek in je vak. Brengt rust waar mijn lijf onrust ervaart. Fine tunen op fricties waar ik niet weet waar ze zitten. Erg fijn!

Bea


november 2018

Ha Lieve Evelyne,

 

Wat een leuke nieuwsbrief!

Ik wil je graag zeggen dat ik altijd enorm geniet van jouw lessen. Een les missen is voor mij not-done.

Ik geniet van alle oefeningen (die soms makkelijk lijken maar zeer complex zijn als je ze goed doet, daarom is die AANDACHT zo belangrijk) en ik geniet van het feit dat jij zo toegewijd, deskundig en enthousiast les geeft!

Ik raad het iedereen aan die niet helemaal lekker in zijn vel zit of gewoon fit en gezond (in balans) ouder wil worden.

 

Lieve en vrolijke groet, Saskia


november 2018

Hoi Evelyne,

 

Je was aan het praten met Susan en daarom dacht ik, ik zet het maar even op de mail..

 

Misschien was het de moeilijkste les van alle keren, maar ik ben toch blij dat ik geweest ben:

De moeilijke dingen heb ik geskipt en de andere waren redelijk te doen.

En wat ik je wil vertellen gaat -ook- over dat laatste stukje. Ik wist al dat het wetenschappelijk bewezen is en in verschillende ziekenhuizen gebruikt wordt, maar in dit geval werkt Pilates i.c.m ontspanning en muziek echt tegen pijn en stress. Waar ik binnenkwam met een pijnscore 7, zeg maar, was ie nog maar een 5 toen ik naar buiten liep. Prachtig, toch?

En hoe ouder ik word, hoe mooier simpele dingen worden, waarmee ik niet wil zeggen dat het aanbieden van zulke ontspanningsoefeningen eenvoudig is. Maar voor mij zijn ze onbetaalbaar, hoor!

 

Daaaaaank!

 

Lonneke