Wat is Pilates nou eigenlijk?

Pilates ontleent zijn naam aan de persoon die de methode heeft ontwikkeld: Joseph Pilates. Het is een trainingsmethode voor het hele lichaam. De methode maakt je sterker, leniger en je krijgt meer controle over je bewegingen. Je wordt je bewuster van je lijf. Je bouwt de training op. Naarmate je je lichaam beter leert kennen en de oefeningen efficiënter uitvoert, ga je naar een steeds intensievere training met steeds zwaardere en moeilijkere oefeningen. Zo blijft het uitdagend op elk Pilates-niveau.

En voor wie?

Pilates is er voor iedereen. Het is immers een methode die uit allerlei niveaus bestaat. En daarbij kan de training volledig op jouw als individu worden afgestemd.

Iedereen is uniek!

Ben je een atleet, of ben je herstellend van rug- of schouderklachten, of ben je hyper-mobiel, of heb je last van je nek. Misschien voel je je stram, wil je strakker of sterker worden. Of je bent een sporter op zoek naar een heerlijke training.....Pilates kan heel veel voor je betekenen!

Zowel in een groepsles als in een privéles kun je hieraan werken. Natuurlijk boek je in een één op één situatie het snelst resultaat. Hier kan het hele programma volledig op jouw worden afgestemd.

Het mooie van Pilates bij eviva is dat de groepslessen zijn verdeeld op verschillende niveaus. Hierdoor is de les zoveel mogelijk op jou niveau. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in een les (nog) niet mee kan komen, of dat de les veel te makkelijk is voor je. We kijken samen in welke groep je het beste past.

Heb je specifieke klachten?

Als je specifieke klachten hebt (bijvoorbeeld last van je schouders, onderrug of bekken) neem contact met me op. Dan spreken we samen door waar je last van hebt en kan ik In een privéles wellicht heel veel voor je betekenen. Pilates is niet alleen hard trainen. Het is ook leren ontspannen in bepaalde delen van je lichaam en je spierkracht leren doseren.