groepsles

In kleine groepen van zo'n 6 tot 8 personen volg je wekelijks een groepsles.

Klassiek Pilates is de basis van de groepslessen. Daar heb ik de laatste jaren andere aanverwante methodes aan toegevoegd. Denk aan allerlei props: blokken, ballen, foamrollers, Pilates ring, banden, de Pilatesstick® én aan yoga-invloeden.

 

Sinds dit jaar gebruiken we de Spinefitter® ook in de groepslessen. (In mijn privélessen gebruik ik deze tool al langer). Het zijn aan elkaar zittende bolletjes van 'zacht' materiaal. Je kunt erop staan, liggen en zitten. Kortom: weer een enorme variatie aan oefeningen.

 

De voordelen van de Spinefitter®

Voor iedereen is het van belang dat je jezelf in balans brengt. Dat kan heel mooi op de Spinefitter®. Je ligt van je kruin tot je staartbeentje op de Spinfitter® en je kunt goed voelen waar je de balletjes raakt. Zowel in het vlak van staart naar kruin, kun je voelen wat er gebeurt in je lijf. Maar ook je linker en je rechter kant kun je met elkaar vergelijken. Kortom je kunt je lijf mooi uitlijnen.
Verder gebruiken we deze mooie tool om allerlei gewrichten te mobiliseren. Denk maar aan je schouders die de ruimte krijgen om te bewegen, omdat de schouders vrij 'hangen' als je erop ligt en je armen in de lucht steekt. We gebruiken de Spinefitter® ook om de balans te oefenen. Hiervan zijn de staande oefeningen het meest tot de verbeelding sprekend (maar ook liggend word je uitgedaagd in je balans). Je krijgt bij iedere oefening, zelfs als je er alleen maar op gaat liggen, enorm veel feedback over je eigen lijf. En bovendien is het ook leuk! Het is plezier hebben in bewegen en jezelf af en toe uitdagen.

Ik ben er zo van overtuigd dat plezier in je sport -in bewegen- je beter maakt in wat je doet.